Следвайте Гласове в ТелеграмПравителството обмисля да разреши само на три ТЕЦ-а

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПравителството обмисля да разреши само на три ТЕЦ-а
Коментари Харесай

Правителството иска да затвори всички ТЕЦ-ове без двата американски и „Марица Изток 2″

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Правителството обмисля да позволи единствено на три ТЕЦ-а да работят и да затвори останалите. Тези, които ще продължат да работят, са двата американски ТЕЦ-а и Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2″.

Кабинетът е решил да не предлага на Европейска комисия да се подсигурява работата на всички български ТЕЦ-ове до 2038 година, каквото решение беше взето в предходния парламент. Според решението Народното събрание задължи кабинета да предоговори българския проект за възобновяване по отношение на енергетиката. Това обаче няма да бъде изпълнено.

Идеята е заложена в квалифицираната от кабинета смяна в проекта, която ще се разисква преди дефинитивно да бъде препоръчана на Европейска комисия. В новия вид е записано, че излъчванията се понижават с 30% и остават да работят единствено двете американски топлоцентрали AES и „ Контур Глобал “, и държавната Топлоелектрическа централа “Марица-изток 2 ”.

До 2026 година поетапно ще се стопират други мощности за 800 мегавата. Това значи, че няма да работят трите други частни централи – Топлоелектрическа централа “Бобов дол ”, Топлоелектрическа централа “Брикел ” и Топлоелектрическа централа “Марица 3 ”, чиято мощ е тъкмо 800 мегавата.

Инфо: obektivno.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР